Tuesday, 9 July 2013

10 manusia pelik di dunia !

Assalamualaikum

Alhamdullilah...hari ni 30 Syaaban..maknanya esok 1 Ramadhan..kita semua akan puasa..so bila sebut puasa mesti tak sabar nak pergi tarawih..jangan mula2 je semangat lepas tu...? Harap-harap kita semua istiqomah lah ye...insyaAllah..

Hokey..dalam entry kali ni aku nak share tentang 10 manusia pelik di dunia...maybe ramai yang dah taw...maybe ramai jugak yang x taw macam aku..mana nak taw nya..kalau bukak tenet asyik tengok running man pastu ketawa sensorang sambil tepuk2 tangan macam lepas tengok show JLO..hihi..

Dalam duk sebok2 aku ketawa sensorang tu..aku terjumpa la artikel tentang manusia pelik ni..apa yang peliknya ? let's cekidaut ! ..hihi..

1.THE HORNY GRANDMA (CHINA) 

Granny Zhou nama femes nenek ni..nenek ni berasal dari Zhanjiang.Actually tanduk tu asalnya adalah tahi lalat kecil biasa tapi berubah menjadi besar dan ganas taw..takut pulak aku tengok..kata nenek tu tanduk tu buat dia x selesa sebab menghalang pandangan dia.

2.THE OVER-SIZED FINGERS (CHINA)

Liu Hau dari Jiangsu..memang sejak lahir tangan Hau jadi macam ni..ibu jari ,jari telunjuk, dgn jari tengah tumbuh membesar secara x normal..tolong jangan cari pasal dengan Hau ! dia debik kau baru tw..hihi.,pada thn 2007 dia buat operation, doktor keluarkan 5.1kg daging dan tulang..

3. THE TREE-TRUNK LEG (CHINA)

Chen Zongtao mengalami ketumbuhan ni sejak kecik lagi...Chen tak dapat bangun dan hanya menghabiskan waktunya di tempat tidur je..

4. THE CHINESE ELEPHANT MAN (CHINA)

Huang Chuncais femes dengan gelaran elephant man..tumor seberat 15kg telah menarik kulit wajahnya sampai pelik jadi muka dia...nak makan pun susah..tapi disebabkan gambar ni Huang mendapat tawaran operation secara free dan skrg bertambah baik keadaan dia..

5. THE MAN WITH A TWIN (INDIA)

Awalnya petani berusia 36 tahun ni ingatkan perutnya membesar sebab tumor..then bila jumpa dokter rupa-rupanya parasit kembarnya yang berjantina lelaki...pelik !


6. THE HUMAN OCTOPUS (INDIA)


Laksmi Tatm merupakan kanak-kanak yg lahir dengan 4 kaki dan 4 tangan ! Ramai orang panggil budak ni sebagai Human Octopus..masyarakat India percaya yg budak ni jelmaan dewi laksmi berkaki lapan..but after 2 years budak ni pun buat operation and back to the normal person..

7. THE TREE MAN (INDONESIA)


Nama bro ni Dede..ok dalam banyak2 manusia pelik,yang ni paling aku takut..aku rasa bro ni salah masuk kategori la..ok,stop! astaghfirullah...hihi..actuallay mas Dede ini lagi menderita sakit HPV..kasian bangat sama mas Dede,sering dicemuh ama orang2,,sabar ya mas Dede..finally..bapak kepada 2 anak ni dapat pertolongan melakukan operation dengan segala kos ditanggung pemerintah..alhamdullilah

8. THE GIGANTIC FACE

Lai Ti Dao ialah seorang kanak2 yang menderita penyakit tumor Schwannoma..padahal asalnya just benjolan biasa dekat kerongkong..tapi lama kelamaan makin besar dan hampir membunuh budak ni..tapi nasib baik sempat dirawat dan doktor tu berjaya keluarkan tumor seberat 10 paun..

9. THE CONEHEAD (VIETNAM)

Nguyen Xuan Minh dipercayai korban Defoliant Jingga Agen yang dipakai oleh tentera Amerika masa perang dekat Vietnam...sampai sekarang Nguyen still lagi tak dapat apa2 pertolongan...

10.THE STUNTED FINGERS (VIETNAM)


Le Thi Hoa lebih kurang sama nasib dengan Nguyen..Le jugak dipercayai korban radiasi kimia.Dilahirkan dengan jari kecik.Namun dia tak pernah berhenti menulis..gaya tulisan tangan Le sangat baik hokey...

11. CHEEZY HUMAN (MALAYSIA)

Remaja perempuan ni dilahirkan dengan obses yang terlampau terhadap cheese...tak kira la kek cheese ke ,biskut cheese ke..ape2 jelah yang berkaitan cheese..bila dapat cheese seperti  kera sumbang yang tidak mahu bergaul dengan masyarakat kerana ditakuti masyarakat akan meminta cheese miliknya...hahaha


Aku harap korang tak lah mempercayai artikel nombor 11 tu..hihi..aku just nak share 10 manusia pelik bukan 11 hokey..

Ape2 pun..kita mestilah bersyukur terhadap semua yang telah Allah berikan dan ciptakan untuk kita ! Mungkin setiap orang mempunyai kelebihan dan kekurangan masing2 tetapi apa yang pasti setiap sesuatu yang diciptakanNya pasti ada hikmah...insyaAllah..


Thanks for reading this entry !







16 comments:

  1. Replies
    1. selamat menjalani ibadah puasa jugak mek onie !

      Delete
  2. yang paling last tu memang paling pelik.hahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...yg last tu salah masuk kategori boni..hihi

      Delete
  3. salam ramadhan dear
    yang last manusia pelik tahap comel

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ramadhan jugak momoy !
      yg last tu tahap senget bia nampak cheese momoy...hihi..anwy momoy tu yg cantik la..

      Delete
  4. Ish ish ish yang last tu memang pelik hehehehe......

    Salam Ramadan to you :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pelik,,lg pelik bila nampak cheese..hihi
      salam ramadhan jugak ye !

      Delete
  5. Replies
    1. trime kasih kak..slmt menjalani ibadah puasa jgk..hihi

      Delete
  6. takut pulak tengok..semoga keluarga kita dijauhkan drpd penyakit mcm ni..
    yg pic last tu mmng tak blh bla..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aminn..smga family kite dijauhkan..hihi..yg last tu memang..lalalala

      Delete
  7. The tree man...sangat menakutkan penyakit tu. Hukhuk~ Tak dapat bayang kalau kita kat tempat dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. emm..nauzubillah..mmg takot..smga Allah bg kite kshtn yg baik ye aida..hihi

      Delete
  8. Lawaknya ada manusia pelik nombor 11!!! :D Apapun, ada lagi manusia pelik yang baru terima semacam bayi berkepala ular, bayi bermata satu serta takde hidung dll....Tengoklah sendiri kat internet!

    ReplyDelete